Test af pensionister

Der er studier, som har påvist, at man ud fra scoren i en funktionstest kan fortælle, hvordan ens alderdom bliver. Hos FysioDanmark Aarhus ønsker vi at støtte op om en god og aktiv alderdom og har derfor valgt at tilbyde gratis test af pensionister, som efterfølgende vil få råd og vejledning til, hvordan de kan forbedre deres score, eller hvad de fremadrettet kan gøre for at vedligeholde et godt funktionsniveau. Vi har i samme anledning et godt tilbud på vejledt og superviseret træning klar.

De test vi har valgt at tilbyde er :

  • SBBT-test, som består af 3 eller 4 meter gangtest på tid, rejse og sætte sig 5 gange på tid samt en balance-test.
  • 2-punkts test, en konditionstest på cykel, hvor vi udregner dit kondital efter 10 min på kondicykel
  • Måling af BMI, fedtprocent og muskelmasse via Tanita-scanning

 

Få en aktiv alderdom

Vores erfaring er, at hos nogle pensionister kan der være dele af testene, der ikke er relevante at lave, hvilket afhænger af aktivitets/ funktionsniveau hos den enkelte.

Der er afsat tid til testene på onsdage i tidsrummet fra 11.00 til 15.00.

Det er vores fysioterapeut studerende, der er på deres sidste del af uddannelsen, som i samarbejde med deres vejleder udfører testen og giver tilbagemelding efterfølgende. Der er afsat 30 min i alt pr./person. Husk at medbringe tøj og sko, der egner sig til fysisk aktivitet.

Hvis der er spørgsmål til testen, er det bedst at kontakte klinisk vejleder Dorthe Jønson på mail: dorthe@fysiomail.dk

Testene foregår på klinikken på Vesterbro Torv og booking kan foregå til klinikken på telefon 86 121070 eller email vesterbrotorv@fysiodanmarkaarhus.dk. Bemærk at der kun er 7 ledige pladser pr. uge og de fordeles efter først-til-mølle princippet.

Vi ser frem til at guide dig til en aktiv alderdom!

fysioterapi risskov