Nakkesmerter & hold i nakken

”Kært” barn har mange navne: nakkesmerter, ondt i nakken, stiv i nakken, hold i nakken og hovedpine. Det er noget, rigtig mange mennesker – hvis ikke alle – har oplevet. Og årsagerne til, at du får ondt dér, kan være mange. Det kan være en uhensigtsmæssig kropsbelastning over tid; når du belaster led, muskler og sener for meget over tid, fører det nemlig typisk smerter med sig. Et eksempel på det kan være, at du sidder på kontoret over computeren i en stilling, der provokerer dine smerter. Andre gange kommer det af en enkelt bevægelse. Når det gør ondt i nakken kan smerten stråle ud i hovedet, eller ned i skuldrene og armene.

Lider du af Smerter eller hold i nakken, eller måske spændingshovedpine?

Nogle oplever, at det gør ondt, når de bevæger hovedet – for eksempel hvis de kigger til siden – mens andre igen oplever, at nakken er stiv, og dens bevægelighed nedsat. I nogle tilfælde kan det stråle ud i armene, men i de fleste tilfælde viser det sig som hovedpine. Mange oplever, at deres hovedpine kan reduceres eller helt fjernes hvis man får behandling af muskler og led i nakken.

Vi hjælper dig til at skelne mellem to former for hovedpine: spændingshovedpine og migræne. Spændingshovedpine opleves ofte efter belastninger, søvnmangel eller stress, og har kun sjældent de omfattende symptomer, der kendetegner migræne (fx lysfølsomhed, kvalme eller aura).

nakke
Skulder

Smerter i nakken og hovedpine – undersøgelse og behandling

Først vil dig og din fysioterapeut gennemføre en undersøgelse for at finde ud af hvad hovedpinen eller nakkesmerterne kommer fra og hvordan de bliver vedligeholdt. På baggrund af fysioterapeutens undersøgelse laver hun/han en behandlingsplan, som er skræddersyet til dig. Det kan for eksempel være, at du skal ændre på den måde, du sidder ned på arbejdet, eller måske har du brug for mere fysisk aktivitet i din hverdag. Vi vejleder dig desuden om, hvilke specifikke øvelser, der passer til dig, og du har mulighed for at deltage i holdtræning. Derudover tilbyder vi også behandlinger såsom ledmobilisering, massage og akupunktur. Hvis dine nakkesmerter har varet ved i mere end 3 måneder tilbyder vi dig desuden et tre-timers kursus hvor du lærer at forstå, håndtere og forklare dine smerter.

Kig forbi en af FysioDanmark Aarhus’ klinikker

Hos FysioDanmark har vi ambitioner om at være meget mere end en fysioterapiklinik. Som patient hos os bliver du modtaget af et imødekommende og professionelt personale i et trygt og behageligt miljø. Det er vores fornemste opgaver at hjælpe dig på vej mod dine mål gennem vores ekspertise, rådgivning og behandling. FysioDanmark har tre klinikker i Aarhus: Aarhus C (Vesterbro Torv) og Aarhus N (Trøjborg). Du er velkommen til at kigge forbi, kontakte os på telefonen i vores åbningstider eller blot surfe lidt videre på hjemmesiden. Vi står klar til at hjælpe dig med at finde løsninger og svar, hvad enten du søger forebyggelse, behandling eller blot forbedring af din livskvalitet.

knæ5