Nakkesmerter og hold i nakken

”Kært” barn har mange navne: nakkesmerter, ondt i nakken, stiv i nakken, hold i nakken og hovedpine. Det er noget, rigtig mange mennesker – hvis ikke alle – har oplevet. Og årsagerne til, at du får ondt dér, kan være mange. Det kan være en uhensigtsmæssig kropsbelastning over tid; når du belaster led, muskler og sener for meget over tid, fører det nemlig typisk smerter med sig. Et eksempel på det kan være, at du sidder på kontoret over computeren i en stilling, der provokerer dine smerter. Andre gange kommer det af en enkelt bevægelse. Når det gør ondt i nakken kan smerten stråle ud i hovedet, eller ned i skuldrene og armene.

Lider du af smerter eller hold i nakken?

Nogle oplever, at det gør ondt, når de bevæger hovedet – for eksempel hvis de kigger til siden – mens andre igen oplever, at nakken er stiv, og dens bevægelighed nedsat. I nogle tilfælde kan det stråle ud i armene, men i de fleste tilfælde viser det sig som hovedpine. Mange oplever, at deres hovedpine kan reduceres eller helt fjernes hvis man får behandling af muskler og led i nakken.

Vi hjælper dig til at skelne mellem to former for hovedpine: spændingshovedpine og migræne. Spændingshovedpine opleves ofte efter belastninger, søvnmangel eller stress, og har kun sjældent de omfattende symptomer, der kendetegner migræne (f.eks. lysfølsomhed, kvalme eller aura).