Knæhold

Holdet for begyndere

Knæhold er ment som et tilbud til nyopererede knæ, længerevarende knæ-problematikker, hvor muskelfunktion er kraftigt svækket, men også som en introduktion til grundprincipperne i knætræning: Der er vægt på frie øvelser, let belastning og fokus på at kontrollere fod, knæ og hofte.

Fra let til højere belastning

Der er, på dette hold, lagt vægt på frie øvelser, og under opvarmning gøres der brug af grundelementer og lette øvelser, hvor belastningen langsomt vil blive forøget under hensyntagen til den enkelte deltager. Der vil, på dette hold, være fokus på fod, knæ og hoftekontrol i de valgte øvelser, og der bruges bl.a. balancepuder, balancebræt, trampolin, fitter, BOSU træningsudstyr, håndvægte og vægtstænger. Denne træning vil også være en god forberedelse til skiferien.

Hvem kan få gavn af knæhold?

Genoptræning efter operationer, overbelastede knæ f.eks. som følge af fejlbelastninger. Patienter med ankel eller hofteproblemer eller generelle overbelastningstilstande i underekstremiteterne kan også med stor fordel deltage. Træningen foregår hele året og vi forsøger også at have et knæhold i gang i ferierne, hvis der er interesse. Man melder sig på fra gang til gang.

For at kunne deltage på holdet skal du først have en undersøgelse samt grundøvelser af én af vores knæfysioterapeuter hos FysioDanmark Aarhus.