Knæhold

Holdet for begyndere

Er ment som et tilbud til de nyopererede knæ, de længerevarende knæ-problematikker, hvor muskelfunktion er kraftigt svækket, men også en introduktion til grundprincipperne i knæ træning.Der er vægt på frie øvelser, let belastning og fokus på at kontrollere fod, knæ og hofte.

Fra let til højere belastning

Der er vægt på frie øvelser og ved opvarmning bruges grundelementer og lette øvelser og vi øger langsomt belastningen under hensyntagen til den enkelte deltager. Igen fokus på fod, knæ og hoftekontrol i de valgte øvelser og der bruges bl.a. balancepuder, balancebræt, trampolin, fitter, bosu, håndvægte og vægtstænger. Denne træning vil også være en god forberedelse til skiferien.

Hvem kan få gavn af knæhold?

Genoptræning efter operationer (menisk, plica, korsbånd osv.), overbelastede knæ f.eks. som følge af fejlbelastninger. Patienter med ankel eller hofteproblemer eller generelle overbelastningstilstande i underekstremiteterne kan også med stor fordel deltage. Træningen foregår hele året og vi forsøger også at have et knæhold i gang i ferierne, hvis der er interesse. Man melder sig på fra gang til gang.

For at kunne deltage på holdet skal du først have en undersøgelse samt grundøvelser af én af vores knæ fysioterapeuter.