Fysio-Yoga og MediYoga

Mediyoga er en terapeutisk forskningsbaseret yogaform, udviklet til brug i sundhedsvæsenet. MediYoga formidles kun af sundhedspersonale, som har den grundlæggende medicinske, fysiologiske og anatomiske kompetence. 

Denne form udspringer fra en gammel og oprindelig yoga fra Tibet og Indien, som er videreudviklet i Sverige siden 1998. Der foreligger i dag adskillige studier og forskningsforsøg, som viser yogaens og meditationens målbare, meget avanceret og dybtvirkende rehabiliteringsterapi.

Hvad er yoga?

Yoga handler om at være bevidst om kroppens spændinger og adfærd, og lære at lytte til krop og sind. MediYoga sætter gang i kroppens egen evne til at hele, giver energi, fleksibilitet, klarhed og selvindsigt. 

MediYoga består af aktive, fysiske og dynamiske øvelser og stillinger, som kombineres med åndedræts- og koncentrationsteknikker. 

Jeg kombinerer blide enkelte træningspas med dybtvirkende meditation og afspænding. 

alora-griffiths-WX7FSaiYxK8-unsplash
_DSC2395

Kom ned i gear

Åndedrætsøvelserne spiller en væsentlig rolle, da vejrtrækningen ofte er ubevidst, men kan bevidstgøres og ændres ved teknikker og derved påvirke os, så vi skaber en fysisk, mentalt og følelsesmæssig balance. 

MediYoga kan skræddersyes til dit individuelle specifikke og specielle behov, og udføres altid ud fra dine evner og ressourcer. 

Alle øvelser og meditationer kan også udføres siddende på en stol.

Fysio-Yoga/MediYoga er for dig der:

  • ..har nakke- eller rygproblemer
  • ..har generelle smerter eller nedsat bevægelse i ét eller flere led
  • ..har smerter
  • ..har hjerteproblemer, fx forhøjet blodtryk
  • ..har haft tidligere sygdom eller har nuværende sygdom, der kan gavne af ro, afspændning og bevægelse
  • ..har tendens til let depression, stress eller dårlig søvn.
pexels-karolina-grabowska-4498606