Hvad er yoga?

Yoga er en fantastisk praksis, der ikke kun styrker og strækker kroppen, men også beroliger sindet og forbedrer den generelle balance i livet. Vores erfarne fysioterapeuter og yogainstruktører er dedikerede til at hjælpe dig med at opnå optimal sundhed og bevægelighed gennem en skræddersyet yogaøvelsesplan. Uanset om du ønsker at reducere smerte, forbedre fleksibiliteten eller finde en indre ro, er vi her for at støtte dig på din rejse mod et sundere og mere afbalanceret liv. Tag det første skridt i dag ved at kontakte os og opleve fordelene ved yoga for krop og sind.

Vi tilbyder to forskellige træningshold vi kalder Stræk og afspænding. Hver især har de inspiration for hhv. MediYoga og Yin Yoga, som du kan læse mere om nedenfor. Holdene undervises af dygtige og erfarne fysioterapeuter, der har taget uddannelse inden for forskellige yoga-retninger og har mange års erfaring med kroppens anatomi og fysiologi. 

Yoga er for dig der ønsker at arbejde målrettet at komme ned i gear og dæmpe eventuelle smerter eller gener fra bevægeapparatet. 

MediYoga

Mediyoga er en terapeutisk forskningsbaseret yogaform, udviklet til brug i sundhedsvæsenet. MediYoga formidles kun af sundhedspersonale, som har den grundlæggende medicinske, fysiologiske og anatomiske kompetence.

MediYoga sætter gang i kroppens egen evne til at hele, giver energi, fleksibilitet, klarhed og selvindsigt. MediYoga består af aktive, fysiske og dynamiske øvelser og stillinger, som kombineres med åndedræts- og koncentrationsteknikker.

Der kombineres blide enkelte træningspas med dybtvirkende meditation og afspænding. Denne form udspringer fra en gammel og oprindelig yoga fra Tibet og Indien, som er videreudviklet i Sverige siden 1998. 

Yin Yoga

Yin yoga er en blid og afslappende form for yoga, som har en dyb påvirkning af kroppens bindevæv. I Yin yoga arbejdes med bindevævet som omgiver alle vores muskler og indre organer og som får kroppen til at hænge sammen. 

Arbejdet med bindevævet, led og sener kan give din krop mulighed for at restituere mere effektivt og på den måde skabe en bedre balance i din træning og hverdag.

Hver øvelser kan holdes i alt fra 3 til 5 minutter. Det skyldes, at når du arbejder med at skabe plads i bindevævet, vil det langsomt blive længere og stærkere.

For at du kan komme ind og arbejde godt med bindevæv, sener og led, skal dine muskler slappe af. Derfor foregår yin yoga primært på gulvet med mange siddende og liggende øvelser, hvor der arbejdes med at bruge minimal muskelkraft.

Kom ned i gear

Yoga kan hjælpe med at aktivere dit parasympatiske nervesystem (det system, der hjælper kroppen tilbage til normaltilstanden efter kort, eller længere stresspåvirkning) har stor effekt. Med rolige og lange stræk, åndedrætsøvelser, energivende slow-flows- og meditation finder du tilbage til din krop igen. Med ro og masser af tid er yoga netop det du behøver. Vores yoga hold stimulerer dig både fysisk og mentalt.