Efterfødselstræning

8 ugers forløb

 

Vidste du at

  • Bækkenbundstræning er med til at forebygge bækkenløsning og kan efter fødslen være gavnligt mod smerter?
  • Bækkenbunden kan have gavn af at blive trænet op efter fødslen, for at kunne holde på vandet?
  • Kroppens stabiliserende muskler kan genoptrænes efter fødslen og genoprette stabiliteten i bækkenet og omkring mave- og rygregionen?

 

Træningsforløbet

Bor du i Aarhus-området og går du med lysten til at komme i form i forbindelse med din graviditet eller fødsel, så kunne efterfødselstilbuddet være relevant for dig. Det drejer sig om et interessant og effektivt 8-ugers træningstilbud for dig, som enten snart går på barsel eller måske allerede er på barsel. Vi har særligt fokus på opstrammende og stabiliserende øvelser for både baller, ryg, mave og genoptræning af bækkenbunden. Derudover vil vi også forsøge at lave konditions- og fedtforbrændende træning på det niveau som du er på, hvor du får sved på panden. Der vil desuden også blive plads til at udstrække- og afspænde relevante muskelgrupper løbende.

På efterfødselsholdet kan du kan som udgangspunkt starte op efter den obligatoriske otte ugers lægeundersøgelse. Det er også særligt for efterfødselsholdet, at du kan tage dit barn med og gå til og fra øvelserne efter behov. Der vil desuden være øvelser på dette hold, hvor barnet kan indgå som ”redskab”.

 

Fysiologiske ændringer i kroppen

I forbindelse med fødslen og den efterfølgende periode vil vores krop forsøge at tilpasse sig den tilstand den var i inden graviditeten. Afhængig af fødslens forløb, kejsersnit eller almindelig fødsel, vil der altid forekomme individuelle forskelle. Vores krop hjælper os et godt stykke af vejen, men som nybagt mor er der også noget du selv kan bidrage med for at genoprette det funktionsniveau du tidligere havde. Dette indebærer bl.a. genopbyggelse af de muskler der har været hårdest ramt under fødslen eller graviditeten, som oftest påvirker styrken i dine mavemuskler, bækkenbund og generelle konditionsniveau. Det kan være svært at vide hvor meget man må og ikke må, og dette vil der blive taget hensyn til under dette 8 ugers træningsforløb. Du bliver en del af et hold sammen med andre mødre, der også lige har født og får mulighed for at blive vejledt.

 

Alle kan være med…

Der er plads til alle på dette hold uanset alder, aktivitetsniveau og træningstilstand. Har man mod på at indgå i et socialt fællesskab med målrettet efterfødselstræning, hvor man følges ad undervejs i de forskellige øvelser, vil dette være en oplagt mulighed. Det vigtigste er, at der skabes et rum med ekstra vægt på det sociale samvær hele vejen igennem 8-ugers forløbet.

 

Tag gerne din mødregruppe ved hånden og kom og deltag sammen…!

 

Holdtidspunkter: Onsdag kl. 10.30-11.30

Adresse: FysioDanmark Vesterbro Torv 1-3, 6. Sal, Aarhus C

 

Priser

Intro til efterfødselstræning: kr. 100,- (refunderes ved tilmelding)
Pris for efterfødselstræning: 8 uger med 1 ugentlig træning: kr. 899,-

Rabat: kr. 100,- rabat ved kombineret booking af både før- og efterfødselstræning.