Cykeltest/analyse

Interessen for cykling som motion og træningsform og dagligt transportmiddel har de senere år været stigende. Herved er risikoen for at overbelaste og skade underekstremiteten og specielt ankler, knæ og hofterne øget. Især motions- eller elitecykelrytterne, som ofte cykler i flere timer, kan komme ind i en overbelastningsproblematik som kan skyldes fejlstyringer/fejlbelastninger. Hvis du bruger din cykel som transport og til motion kan du optimere din teknik ved at indstille cyklen til dig og dine behov. Hos os kan du få lavet en cykeltest, for at se, om du sidder rigtigt på cyklen. Vores idrætsfysioterapeut, Morten Bredal, er selv ivrig motionscyklist, og gennem en analyse af din unikke cykelstil samt din cykel, hjælper han dig til at indstille cyklen og kommer med gode råd til forebyggelse af skader.

daniel-salcius-RRcYcdGY630-unsplash
Untitled design (6)

Undgå skader med en cykeltest

Hvis du er skadet eller får ondt når du cykler kan det skyldes, at din cykel er indstillet forkert og/eller at du har nogle biomekaniske uhensigtsmæssige bevægelser (især når kroppen bliver presset/udmattet). Gennem cykelanalysen kan vi hjælpe dig til at få fokus på dine svage punkter så du kan komme tilbage på cyklen og bruge cykelturene som genoptræning!

Cykeltest med videoanalyse

Ved hjælp af en cykeltest med videoanalyse af din cykelstil dvs. optagelse specielt af din underekstremitet, hvor vi ser på benene forfra /bagfra og fra siden, vil vi kunne se om der findes en fejlstyring f.eks af knæene i forhold til den normale knæstyring/stilling. Der kan være flere årsager til fejlstyring, så som svage /stramme muskler/sener og fejlstillinger i fødderne, og udover videoanalysen, vi vil selvfølgelig også lave en manuel undersøgelse og vurdering af disse problemer.

thomas-william-4qGbMEZb56c-unsplash
meghan-holmes-wy_L8W0zcpI-unsplash

Genoptrænende øvelser

Vi har i mange år lavet løbestilsanalyser i Århus og undersøgelse af løberne, og har haft rigtig gode resultater med at vejlede idrætsudøverne i genoptrænende øvelser med bl.a styrke-og udspændingsøvelser og f.eks. korrigerende supersole indlæg. Der er også store muligheder i at se på evt. fejlstillinger i benene og eventuelle årsager til disse, for herved at kunne rette årsagen til skaden og samtidigt give de rigtige øvelser og evt. korrigerende indlæg.

Bestil tid til bikefit i Århus

Ved en bikefitting vil vi overordnet mest kigge på din underekstremitet men naturligvis også kunne vurdere på din siddestilling. Det kan dog også blive nødvendigt med en mere nøjagtig udmåling af din siddeposition via en af vores samarbejdspartnere/ cykelbutikker. Bestil allerede i dag tid til en bikefitting i Aarhus hos vores dygtige idrætsfysioterapeut, så du kan mindske og forbygge skader.

_DSC2153