Shockwave/chokbølge

Den shockwave behandling du kan få på klinikken (OBS kun tilgængelig på klinikken i Aarhus N) er det, der hedder radierende shockwave. Trykket fremkommer ved at en kugle ryger frem og tilbage i et rør, hvilket giver det mekaniske tryk, der påvirker vævet så kraftigt, at den skade/lidelse man bliver behandlet for, bliver bragt tilbage til et stadie, der minder om den akutte fase. Her vil den normale opheling, der af en eller anden årsag er stoppet eller ændret, opstartes igen. Dette selvfølgelig forudsat af at betingelserne for opheling er tilstede. Med dette menes bl.a. at evt. udløsende og vedligeholdende faktorer også skal tages i betragtning.

sincerely-media-5uLbdKsUXMg-unsplash
_DSC2647

Shockwave behandling i Aarhus

På klinikken i Risskov udfører vi shockwave behandling. Behandlingen består af en serie af højenergiske trykbølger, som påføres det beskadigede væv. Der smørres et tyndt lag gel på huden, hvorefter man giver ESWT på området. Selve behandlingen tager mellem 5-10 min og langt de fleste vil opleve selve trykket som ubehageligt, men at man ingenting mærker efterfølgende.

3-4 shockwave behandlinger

Man giver typisk mellem 3-4 behandlinger, hvor der ca. er en uge imellem behandlingerne, hvorefter selve neurovaskulariseringen samt regenereringen af vævet går i gang. Det vil sige, at vævet begynder at bygge sig selv op igen og dermed reparerer den skade, der er opstået i vævet. Denne fase kan vare op til 12 uger, hvori du kan have behov for supplerende behandlinger. Afhængig af hvordan din krop reagerer på behandlingen vil du i samråd med fysioterapeuten få lagt et træningsprogram for den efterfølgende genoptræning af vævet.

Untitled design (5) (1)
Untitled design (5) (1)

Shockwave behandling mod arvæv

ESWT kan bruges til mange forskellige lidelser. Vores erfaringer er, at det virker rigtig godt til sene- og muskelvæv hvor der er kommet arvæv eller andet stift væv. Af lidelser kan nævnes: hælsporer, problemere med svangsenen (fasciitis plantaris), springerknæ, følgevirkninger efter akillessenebetændelse, forkalkninger i skulderens styresener og meget mere.

Har du spørgsmål omkring shockwave behandling er du altid velkommen til at kontakte klinikken.