Kræftforløb

Kom godt igennem et kræftforløb hos os. Vi tager hånd om de gener, bivirkninger eller komplikationer, der kan opstå under og efter et kræftforløb. Den behandling og træning vi tilbyder, tager blandt andet udgangspunkt i de nationale kliniske retningslinjer for følgevirkninger efter operation for brystkræft, samt den forskning, der ligger på området.

Vores fysioterapeut Dorthe Jønsson har bl.a. igennem mange år specialiseret sig i at hjælpe kvinder ifbm. og efter brystkræft (mamma cancer).

Vi tilbyder følgende i et kræftforløb

  • Superviseret og vejledt træning enten individuelt eller på et hold. Træningen tager altid udgangspunkt i den enkelte patients behov, ønsker og aktuelle situation. Træningen kan bestå af både styrke- og konditionstræning samt afspænding.
  • Manuelt arvævsbehandling. Operation og strålebehandling kan give arvæv og nedsat bevægelighed i led. Vi har fysioterapeuter med erfaring i manuelle teknikker til at afhjælpe og behandle arvæv og nedsat bevægelighed i skulder- og nakkeled. Behandlingen tager blandt andet udgangspunkt i Kirsten Tørsleff´s teori og forskning på området.
  • Lymfødem behandling. Til både begyndende og kronisk lymfødem har vi lymfødem-uddannet fysioterapeut til behandling og lindring af gener der måtte være.
  • Vejledning. Vi har fysioterapeuter på klinikken, som har en bred erfaring og kendskab til kræftbehandling.

Reducer bivirkningerne efter kræftforløb

Forskning viser blandt andet, at du med superviseret aktiv træning både kan reducere bivirkninger og medicinindtag, du kan øge din livskvalitet ved at reducere udmattelse, bekymringer og depression samt reducere risikoen for tilbagefald og sygdomsudvikling. Vi lægger stor vægt på at få vores patienter godt igennem et eventuelt kræftforløb og give dem de besdt mulige redskaber til at øge livskvaliteten.